Van zaadje tot prachtige kruidentuin

 

Een kruidentuin is een waardevolle aanvulling  voor elke tuin. Je krijgt in ruil een prachtig stukje natuur dat aantrekkelijk oogt en waar je in alle seizoenen plezier aan kan hebben.

Maar hoe begin je er nu aan? Wel, met deze workshop. We bekijken alles wat kruiden nodig hebben van zaadje tot volwassen plant.

Wil je graag wat meer weten over specifieke onderwerpen  zoals de medicinale werking, het gebruik in de keuken of welke kruiden insecten lokken? Ook dit is geen probleem, de workshop wordt aangepast aan de vraag.

Lezing : geen tuin kruidentuin

 

Misschien heb je geen tuin of zelfs geen terras, maar wil je wel graag wat kruiden kweken. Gelukkig kan je ook op een vensterbank of een plaats in huis is het perfect kruiden te kweken. Bijkomend voordeel is dat je van kruiden op meerdere manieren kan genieten. Niet alleen heb je wat groen in huis of op je terras, maar je kan ze gebruiken in de keuken, er een theetje van maken of zelfs medicinaal gebruiken.

Een lezing die alle aspecten van het kweken van kruiden op beperkte oppervlakte aan bod laat komen.

Lezing : kruiden en groenten, een mooie samenwerking

 

Je eigen groenten kweken is helemaal in. Maar hoe ga je op een ecologische manier plagen en ziektes te lijf?  Want we willen onze voeding liefst onbespoten kunnen nuttigen. Net zoals in ongerepte natuur helpen planten elkaar om ziektes te voorkomen, insecten te verwarren en voedingsstoffen te delen met elkaar. Een aantal simpele ingrepen kunnen er al voor zorgen dat de kans op plagen en ziekten drastisch vermindert.

Op een leuke en interactieve manier bekijken we de mogelijkheden.

Kruidenwandeling

 

Van agrimonie tot zuring, in je buurt groeien vast en zeker nog heel wat nuttige kruiden. Maar ze herkennen lijkt soms moeilijk. Vaak weten we ook niet meer hoe nuttig ze zijn.  We maken een wandeling in je buurt en bekijken hoeveel interessante en nuttige kruiden er groeien en bloeien.

De wandelingen kunnen algemene kruidenwandelingen zijn of toegespitst op specifieke onderwerpen zoals EHBO-kruiden, kruiden om mee te koken, medicinale kruiden, …